Ministrul Ioan Deneș în control pe litoral

Ministrul Apelor și Pădurilor a vizitat astăzi, 26 aprilie, inopinat, plajele din Vama Veche, Constanța, Mamaia și Năvodari pentru a verifica la fața locului stadiul de pregătire pentru minivacanța de 1 Mai. Ioan Deneș a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și de directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), Hristu Uzun.
La Vama Veche ministrul a constatat că doi utilizatori de plaje nu au ecologizat zona aferentă și nu aveau instalate coșuri de gunoi.
De asemenea, suprafața de plajă avea denivelări ale profilului, ca urmare a furtunilor din ultima perioadă. Demnitarul a cerut ca deficiențele constatate să fie remediate până azi la ora 18.00. În cazul în care operatorii nu remediază deficiențele în acest termen vor primi avertisment, iar dacă până vineri, 27 aprilie, ora 12.00 nu se conformează vor fi amendați conform legii.
Ulterior, Ioan Deneș s-a întâlnit cu primarul comunei Limanu, Daniel Gh. Georgescu, U.A.T de care aparține Vama Veche, căruia i-a solicitat să intervină pentru igienizarea zonei din Vama Veche, adiacentă plajei.
Vizita ministrului Apelor și Pădurilor a continuat cu inspectarea plajelor din Constanța. În zona digului Melody, ministrul a observat un depozit de alge, motiv pentru care le-a cerut responsabililor ABDL evacuarea imediată a acestuia și împrăștierea unui strat de nisip cu scopul refacerii profilului plajei. De asemenea, ministrul a cerut amplasarea în acea zonă, încă necontractată de vreun operator economic, de toalete ecologice și a coșurilor de gunoi, soluționarea acestor aspecte fiind în sarcina ABDL.
Vizita a continuat cu plajele Mamaia și Năvodari, unde nu au fost constatate probleme, acestea fiind pregătite să primească turiștii.
”După verficarea pe care am făcut-o pot asigura românii care doresc să-și petreacă minivacanța de 1 Mai pe litoralul Mării Negre că plajele sunt pregătite să ofere condiții optime pentru odihnă și recreere”, a afirmat ministrul Ioan Deneș.

Be the first to comment

Leave a Reply