Protejarea albinelor – reușită de etapă în Parlamentul European

Am reușit, alături de colegi, reintroducerea, în raportul privind apicultura ce va fi votat săptămâna viitoare în plenul PE, a unui amendament care se referă la nevoia de a proteja albinele pe plan local, inclusiv prin sprijin financiar pentru apicultorii și organizațiile locale.
Amenințările la adresa populațiilor de albine din Europa sunt deja cunoscute, iar riscul pentru ecosistem prin distrugerea acestora este, de asemenea, clar. E timpul să se acționeze în plan european pentru conservarea albinelor – sunt mai putin de 10 subspecii diferite în Europa în acest moment – iar acest lucru nu se poate face fără suport pe plan local, acolo unde sunt cunoscute cel mai bine măsurile potrivite.
Dacă scăderea alarmantă a numărului de albine este determinată de folosirea pesticidelor, de schimbările de mediu sau de boli și dăunători, și piața de miere este la rândul său afectată de fenomene care au impact negativ și asupra consumatorilor, dar și asupra producătorilor – cel mai grav dintre ele este răspândirea mierii contrafăcute.
știu că multe asociații de apicultori din România așteptau această măsura, mai ales ca România e cel mai important producător de miere din UE și ne dorim sa-și mențină și să-și consolideze acest loc pe piață, și sper ca la votul de pe 1 martie amendamentul să fie adoptat.
https://dacianasarbu.wordpress.com

Be the first to comment

Leave a Reply