Primarul Buzăului explică de ce taie arborii din oraș

”Dragi cetăţeni buzoieni, nu intraţi în panică privind îndepărtarea copacilor din centrul orașului și noua formă de toaletare a arborilor care a început pe bulevardul Unirii Sud.
În strategia noastră de schimbare peisagistică a Buzăului, din cauza faptului că marea majoritate a arborilor din centru sunt fie bătrâni deperisaţi, cu putregai la baza trunchiului şi uscaţi, cu stadiul de dezvoltare lânced, cu trunchi înclinat etc. am luat decizia să-i înlocuim cu arbori ornamentali deosebiţi, care vor da o imagine mult mai frumoasă Buzăului.
Astfel, până la sfârşitul săptămânii vor fi plantaţi deja 95 de arbori respectiv: platani globulari, cireşi sferici, arţari sferici şi salcâmi globulari pe străzile Aleea Tribunal, Aleea Trandafirilor, str. Independenţei (între Ostrovului şi Tudor Vladimirescu) şi Tudor Vladimirescu (între Independenţei şi Aleea Tribunal).
De asemenea s-a început toaletarea teilor de pe Unirii, care nu este „masacrare” ci o revigorare şi o înfrumuseţare a copacului.
Această operaţie este făcută de un buzoian, salariat la URBIS, care a lucrat în Anglia 11 ani pe toaletări de copaci, având o mulţime de certificate de profesionist în domeniu.
Vă mulţumesc pentru încredere și vă doresc numai bine!”, a declarat primarul Constantin Toma.

Be the first to comment

Leave a Reply