Pungile din plastic subțire, cu mâner – interzise în România

Senatul a adoptat luni un proiect de lege al Guvernului prin care pungile de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner, vor fi interzise atât la introducerea pe piața națională (începând cu 1 iulie 2018), cât și la comercializare (1 ianuarie 2019), anunță Agerpres. Camera Deputaților este decizională în acest caz.
Proiectul de lege care modifică și completează Legea 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje a fost adoptat în unanimitate (101 voturi „pentru”) de Senat, în calitate de prima Camera sesizată.
Actul normativ transpune prevederile Directivei 2015/720/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE în ceea ce privește reducerea consumului de pungi de transport din plastic subțire.
De asemenea, proiectul de act normativ prevede ca, începând cu 27 mai 2018, Ministerul Mediului raportează cu privire la consumul anual de pungi de transport din plastic subțire, atunci când furnizează către Comisia Europeană date privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.
sursa: HotNews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply