Germania vrea să introducă transportul în comun gratuit pentru a reduce poluarea

Germania și-a surprins vecinii printr-o propunere radicală care are menirea de a reduce traficul și, implicit, poluarea. Transportul public va deveni gratuit, un efort prin care Germania vrea să atingă obiectivele propuse de UE și să evite amenzile uriașe, potrivit The Guardian.
Mișcarea vine la doar doi ani după scandalul companiei Volkswagen, acuzată că a falsificat testele normelor de poluare.
„Avem în vedere gratuitatea transportului în comun pentru a reduce numărul mașinilor private”, i-au scris trei miniștri, printre care se numără și Barbara Hendricks, comisarului european Karmenu Vella, adăugând: „combaterea eficientă a poluării, fară întârzieri nenecesare, este prioritatea Germaniei”.
Propunerea va fi testată cel târziu până la finalul anului 2018, în cinci orașe din partea vestică a țării, incluzând Bonn și orașele industriale Essen și Mannheim.
Pe lângă această inițiativă, există și alte angajamente, menite să reducă semnificativ poluarea. Astfel, Germania va restricționa și mai mult emisiile generate de taxiuri și autobuze și va crește sprijinul față de schemele de car-sharing.
Nivelul crescut al poluării afectează peste 130 de orașe din Europa, potrivit Comisiei Europene, cauzând mai mult de 400.000 de decese. UE va lua măsuri legale în privința statelor membre care nu vor respecta limitele impuse.
Ideea taxei de acces în centrul Bucureștiului este readusă în discuție prin planul integrat de calitate a aerului, pus în dezbatere publică, luni, de către Primăria Capitalei. Subiectul este vehiculat, fără niciun fel de rezultat, de peste un deceniu.
sursa: HotNews.ro

Be the first to comment

Leave a Reply