Gălbinași, o comună mult prea aproape de Buzău

Am fost la Gălbinași. Nu l-am găsit pe primar așa că m-am plimbat în voie prin comună. Nu am mai fost de multă vreme pe aici, dar lucrurile și locurile au rămas la fel. Și oamenii sunt aceeași cu aceleași probleme. Nu s-a schimbat nimic. Pe site-ul instituției localitatea este descrisă frumos.

Comuna Gălbinaşi este aşezată în partea de sud-est a judeţului Buzău, în zona de câmpie, fiind în zona de influenţă a celor două râuri Buzău şi Călmăţui. Din punct de vedere geografic teritoriul comunei reprezintă o zonă de pietrişuri şi nisipuri, aparţinând bazinului hidrografic Buzău cu influenţă Călmăţui.
Solul este predominant cernoziom de fâneaţă (freatic umed) şi soluri de luncă în zona de influenţă a râului Buzău, fapt care a influenţat dezvoltarea vegetaţiei tip silvostepă în nord, de vegetaţie de luncă şi sărături.
Terenurile sunt favorabile cultivării viilor, păşunilor, cerealelor (grâu, porumb) sfeclă de zahăr, cartofului şi a roşiilor în partea de nord a comunei.
Implicit zona este favorabilă creşterii animalelor.
Din punct de vedere geomorfologic, terenul aparţine zonei de şes, a Câmpiei Buzăului.
Specific comunei este prezenţa unor vechi văi ale râului Buzău, sinuoase, actualmente prezentându-se sub formă unor bălţi, pe porţiunile mai joase, în special în localitatea Tăbărăşti şi la intrarea în localitatea Bentu dinspre Buzău, se arată pe site-ul instituției.

Ce am găsit la Gălbinași ?
Aflați imediat!

Be the first to comment

Leave a Reply