Citiți în Revista Verde, ediția print! MSD Buzău face eforturi pentru a asigura un ritm de reciclare accelerat și în acest an

Ionica GROSU – (redactor-șef)
Emilian Sandu, managerul societății M.S.D. S.R.L. din Buzău, unul dintre cei mai importanți operatori economici din domeniul reciclării materialelor refolosibile la nivel național, este preocupat, la început de an, pentru mărirea capacităților de producție și îmbunătățirea parcului de mașini și utilaje, pentru a menține ritmul activităților de colectare, sortare și valorificare a materialelor refolosibile.
”Întreaga atenție este concentrată asupra programelor și proiectelor Guvernamentale, în special cele derulate de Fondul de Mediu, astfel încât societățile de utilitate publică, reciclatorii, să beneficieze de o atenție sporită datorită faptului că în acest domeniu sunt întâmpinate cele mai mari probleme tehnice, administrative și de logistică”, ne-a declarat Emilian Sandu.
Societatea pe care o administrează reciclează toate deșeurile ce provin din toate sferele de activitate. Fierul vechi, deșeurile de hârtie și carton, baterii uzate, dozele de aluminiu din industria alimentară, deșeurile incluse în clasa (D)EEE-urilor, sticlă și plastic sunt deșeuri ce intră în preocupările societății de a fi reciclate, sortate și valorificate, o mare parte dintre acestea intrând iarăși în circuitul civil.
” Printr-o activitate conjugată, printr-un program comun, societățile de reciclare și factorul de decizie adminstrativ, vom reuși să menținem un ritm alert de reciclare, astfel încât gradul de colectare și valorificare a materialelor și materiilor prime refolosibile să fie maxim. Prin activitatea noastră, venim în primul rând să protejăm resursele naturale, dar în același timp natura, prin oprirea de la sursă a deșeurilor care pot contamina mediul înconjurător, solul și apa”, ne-a mai declarat managerul societății, Emilian Sandu. În prezent societatea de reciclare și recuperare a materialelor refolosibile, M.S.D. Buzău, implementează un program la nivel local și național de conștientizare în rândul populației, în special în rândul elevilor, pentru protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deșeurilor, dar și prin încurajarea reciclării deșeurilor refolosibile.
”În acest an se preconizează o creștere a cantității de deșeuri reciclabile din carton și ambalaje de sticlă colectate de la societăți de desfacere și persoane fizice și o scădere a ponderii materialelor refolosibile din industria mare. Încet, încet se vede totuși o creștere a activității industriale din județul Buzău, producătoare de deșeuri. Se mai prevede o creștere a activității de eliminare de pe piață a unor autoturisme, atât în cadrul programului Rabla pentru care suntem pregătiți, dar și în afara acestuia prin intrarea pe piață a unui număr mult mai mare de autoturisme second-hand. Noi suntem pregătiți să menținem un ritm accelerat de reciclare, astfel încât să contribuim prin toate mijloacele la reciclarea tuturor deșeurilor de pe piață, protejând astfel mediul înconjurător”, ne asigură Emilian Sandu.

Be the first to comment

Leave a Reply