Marcel Ciolacu: ”Spitalul Județean de Urgență Buzău va fi dotat cu un RMN și cu un sistem PACS”

”Acest Guvern și-a asumat că va face din sănătate un domeniu cu adevărat prioritar, în care oamenii să aibă acces la un tratament corect și eficient. Iar una dintre direcții este să le asigurăm medicilor suportul tehnic necesar pentru a-și face datoria.
De aceea, consider extrem de importantă semnarea de astăzi a contractelor pentru achiziția de echipamente medicale de ultimă generație care vor ajunge în 33 de spitale din țară. Este vorba despre 14 aparate computer tomograf (CT), 24 aparate de rezonanță magnetică (RMN) și 21 sisteme informatice PACS. Cu bucurie menționez faptul că Spitalul Județean de Urgență Buzău va fi dotat cu un RMN și cu un sistem PACS.
Este un mare pas înainte și sunt convins că, alături de celelalte proiecte care vizează construcția de noi spitale sau alte investiții în domeniul medical, vom reuși să ne îndeplinim angajamentele”, a transmis vicepremierul Marcel Ciolacu.
La rândul său, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău a postat un mesaj de mulțumire pe pagina sa de socializare.
”Spitalul Județean Buzău va fi dotat cu un RMN (aparat de rezonanta magnetică nucleară) și un PACS (sistem de arhivare a imaginilor medicale) prin Proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar, implementat de Ministerul Sănătății!
Multumesc Guvernului Romaniei, domnului prim-ministru Mihai Tudose, domnului vicepremier Marcel Ciolacu și domnului ministru al Sănatatii, Florian Bodog!
Imbunătățirea serviciilor medicale rămâne o prioritate pentru Consiliul Județean Buzău”!

Be the first to comment

Leave a Reply