71 de autoturisme de teren pentru Garda Națională de Mediu

Acum, la final de an, Garda Naţională de Mediu a mai realizat un obiectiv propus pentru 2017. Săptămâna aceasta, parcul auto al instituţiei noastre a fost completat cu încă 71 de autoturisme de teren. Achiziţionate prin programul “Rabla”, acestea se vor alătura celor deja achiziţionate anul trecut, prin intermediul aceluiaşi program. Astfel, pentru prima dată de la înfiinţarea Gărzii Naţionale de Mediu, tot parcul auto este înnoit şi fiecare Comisariat Judeţean beneficiază de câte 3 astfel de autoturisme 4×4, menite să faciliteze accesul comisarilor de mediu în zone greu practicabile.
O altă achiziţie importantă a reprezentat-o noul sistem de videoconferinţe, sistem ce face legătura permanentă între Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu şi comisariatele din teritoriu. În felul acesta, se realizează o comunicare directă, eficientă şi în timp real. De asemenea, implementarea unui astfel de sistem permite reducerea consistenţă a costurilor instituţiei. Astfel, pot fi organizate instruiri pentru perfectionare, eliminând cheltuielile legate de deplasare şi cazare.
Vă reamintim că GNM a reuşit, prin accesarea programelor naţionale şi a proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă, precum şi prin optimizarea cheltuielilor bugetare, să doteze fiecare comisar cu câte un laptop şi un smartphone, cu acces permanent la internet. Totodată, fiecare Comisariat Judeţean beneficiază, în acest moment, de multifuncţionale, imprimante laser portabile, aparate foto şi GPS-uri performante pentru identificarea exactă a obiectivelor controlate. Trebuie menţionat ca marea majoritate a comisariatelor judeţene nu au dispus de astfel de tehnică, până acum.
Tot prin proiecte cu finanţare externă, au fost achiziţionate, anul trecut, bărci cu propulsie ecologică (motor electric), drone destinate supravegherii/monitorizării aeriene a anumitor obiective și binocluri cu stabilizare optică.
“Aceste achiziţii reprezintă un pas important în eficientizarea activităţii comisarilor GNM şi, totodată, o dovadă de voinţă, o demonstraţie că atunci când se doreşte ceva, se poate face. În mod obligatoriu, orice management al unei instituţii trebuie să se bazeze pe suplimentarea bugetului prin accesarea de fonduri europene.”, a declarat Bogdan Trif, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu.

Be the first to comment

Leave a Reply