150 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale ”Aviator Mircea T. Bădulescu

La împlinirea a 150 de ani de când primii ”bobocei” au trecut pragul actualei Școli Gimnaziale ”Aviator Mircea T. Bădulescu, prestigioasa unitate buzoiană de învățământ a organizat în data de 2 noiembrie 2017 o serie de manifestări dedicate acestui important moment, la care au luat parte numeroase oficialități, printre care și ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu – fost elev al acestei școli, sau Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale.
Cu ocazia evenimentului, prefectul Județului Buzău, Carmen Adriana Ichim, a transmis următorul mesaj:
”Aniversăm astăzi, 2 noiembrie 2017, 150 de ani de existență a Școlii Gimnaziale ”Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” și, ca de fiecare dată când noi, buzoienii, avem prilejul să marcăm astfel de evenimente memorabile pentru viața comunității, doresc să-mi reafirm recunoștința față de cadrele didactice care, de-a lungul vremii, și-au îndeplinit cu devotament misiunea, modelând conștiința celor mai tinere vlăstare și ajutându-le totodată să-și însușească primele noțiuni importante pentru formarea lor profesională.
Cu atât mai mult în prezent, când ne aflăm în plin proces de transformare a învățământului românesc într-un sistem modern, adaptat noilor cerințe sociale, trebuie să înțelegem dificultățile întâmpinate de dascăli și să-i susținem cu tot ce putem pentru a-i ajuta să-și împlinească menirea, în beneficiul întregii țări.
Vă felicit din inimă, iubiți învățători și profesori, pentru ajutorul neprețuit pe care dumneavoastră îl oferiți fără preget României și îmi doresc ca, împreună, să putem construi un viitor mai bun copiilor și tinerilor noștri dragi, un viitor ferit de lipsuri și sacrificii inutile.
LA MULȚI ANI TUTUROR !”

Be the first to comment

Leave a Reply