Bucureşti va deveni primul oraș din CEE cu UberGREEN, serviciul de mașini 100% electrice

Bucureștiul va deveni primul oraș CEE cu UberGREEN, este afirmația lui Pierre-Dimitri Gore-Coty, vicepreședintele UBER pentru Europa.

 

Pierre-Dimitri Gore-Coty, vicepreședintele UBER pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa s-a aflat la București, unde a participat  la deschiderea evenimentului Digital Romania International Forum, alături de Mariya​ ​Gabriel​, Comisarul European pentru Economie Digitală. ​Totodata, el s-a întâlnit la sediul Guvernului cu Premierul Mihai Tudose și alți reprezentanți ai Guvernului Român.

Cu aceste ocazii, el a declarat că UBER dorește reglementarea platformelor tehnologice în interesul consumatorilor din România, dar si al economiei românești. În plus, a anunțat că București va fi primul oraș din Europa Centrală și de Est cu UberGREEN – un serviciu de mașini 100% electrice.

“Bucureștiul este faimos pentru arhitectura, viața culturală și mâncarea deosebită. Din păcate, în același timp este faimos și pentru traficul său. Ne dorim să fim partenerii autorităților și ai organizațiilor de mobilitate urbană din Uniunea Europeană. România este una dintre cele mai importante țări din UE și vrem să continuăm aici dialogul despre viitorul transportului cu comunitățile locale. Mă bucur să vă anunț astăzi că, până în ianuarie, vom introduce în București UberGREEN – un serviciu care oferă 100% mașini electrice. Este un serviciu disponibil și în alte capitale europene, precum Lisabona sau Paris. București va fi primul oraș din CEE cu UberGREEN. Suntem hotărâți să definim viitorul mobilității urbane – dar nu o putem face singuri. Vrem să fim parte a soluției și putem face asta doar lucrând împreună”, a declarat Pierre-Dimitri Gore-Coty.

Be the first to comment

Leave a Reply