Comunicat de presă

Datorită activității deosebite și a implicării de excepție în elaborarea documentelor necesare bunei funcționări a Consiliilor județene ale Elevilor, Buzăul a fost ales, pentru a doua oară consecutiv, să fie gazda Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, ediția a XXIII-a, în perioada 1-4 august 2017.
Adunarea Generală este organizată de Consiliul Județean al Elevilor Buzău și de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, fiind finanțată de Ministerul Educației din România și de Consiliul Județean Buzău. Alături de cei 64 de elevi și 6 profesori din România, vor participa și 4 liceeni și un profesor coordonator din Republica Moldova.
La deschidere oficială care va avea loc miercuri, 2 august, ora 10, în Amfiteatrul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, au confirmat participarea reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Senatului României, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Tineretului și Sportului, ANPDCA, UNICEF, Consiliului Național al Rectorilor, Consiliului Județean Buzău, Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Primăriei Buzău și Primăriei Rm Sărat, parteneri ai proiectului.
În perioada 1-4 august 2017, președinții tuturor Consiliilor Județene ale Elevilor din țară vor dezbate problemele prioritare ale elevilor pe care îi reprezintă: implementarea Statutului Elevului și stadiul implementării Rezoluției reprezentanților elevilor, adoptate, la Buzău, în iulie 2015. Cu această ocazie, se vor organiza și alegeri pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte ale Consiliului Național al Elevilor și membri ai Comisiei Naționale de Etică.
Festivitatea de închidere va avea loc joi, 3 august, începînd cu ora 17, la Teatrul George Ciprian din Buzău, pe scena căruia vor fi prezentate momente artistice susținute de tineri buzoieni.
Inspector Școlar General,
prof. Florina STOIAN
Inspector școlar pentru activități
activități extrașcolare,
prof.Dr.Veronica TRANDAFIR
Inspector școlar,
Purtător de cuvânt al ISJ Buzău,
Prof. Maria-Monalisa PLEȘEA

Be the first to comment

Leave a Reply