Prefectul, Carmen Ichim, chemat la ordin la sediul P.S.D.

Falsificarea votului din Consiliul Local Buzău – ” Un atentat la democrație, un fals atât de puturos de care nici comuniștii nu erau în stare!”, spune un consilier local.
Nu am am avut în toată cariera mea de ziarist un subiect atât de greu. Nu am văzut atâta decădere umană și profesională, atâta umilință, atâta prostie, ignoranță și tupeu , toate strânse într-un mănunchi puturos și aruncat pe treptele Prefecturii Buzău și am văzut multe. Am văzut corupți cu șpaga în buzunar ce se jurau cu mâna pe biblie că ei nu iau șpagă. Am văzut bandiți ce-și ascundea geanta cu milionul de euro sub birou și se plângea și înjurau Guvernul că au leafa prea mică. Am văzut concursuri măsluite și multe, multe, șmecherii de când mă tot plimb printre politicieni și funcționari publici, dar o asemenea mizerie n-am văzut. Și n-am mai văzut ceva. O asemenea slugărnicie din partea presei. Așa ceva n-am mai văzut, nici pe timpul lui Iliescu, Băsescu sau Constantinescu. Să te ții drept ziarist și să nu scoți o vorbă despre așa ceva înseamnă că nu exiști. Nu ca ziarist, ca om.

O putoare de fals !
O adresă înaintată de secretara municipiului Buzău, Roxelana Radu purtând semnătura președintelui de ședință, Lambru Daniel a încins spiritele în rândul consilierilor locali din Primăria Buzău, în cadrul partidelor politice, dar mai ales în rândul cetățeanului de rând, care a fost informat la timp și corect de presa locală, cu toată cenzura ce s-a instituit pe acest caz.
Este vorba de un proiect de hotărâre ce a căzut la vot în Consiliul Local Buzău, dar care prin fals a fost supus aprobării prefectului ca fiind adoptat, falsificându-se voturile. În acest proiect de hotărâre se cerea o împuternicire specială, pentru Georgeta Cristea, șefa Serviciului Personal din cadrul Primăriei Buzău, pentru ca aceasta în Adunarea Generală la Compania de Apă să schimbe Consiliul de Administrație și conducerea Companiei de Apă, pentru că așa vrea Toma. Au fost multe discuții în cadrul partidului aflat la putere, dar și a opoziției, astfel încât proiectul a picat la vot cu 8 voturi pentru , 7 voturi împotrivă și 4 voturi anulate. Prin adresa de însoțire a hotărârii de Consiliu local, secretara și președintele de ședință, Lambru Daniel au declarat că au fost 14 voturi pentru, 2 nule și 2 împotrivă. Așa ceva ?
Ce spun consilierii locali ?
Am discutat despre grozăvie cu mai mulți consilieri locali. Consilierul local Fănică Bârlă, fost viceprimar și primar interimar, ne-a explicat pe larg procedura de vot secret prevăzută de regulament.
Voturile anulate sunt ale consilierilor care nu participă la ședința de consiliu local, voturile nule sunt acele voturi din care nu rezultă un vot clar, iar la procedura de vot secret nu există abținere. Pentru ca proiectul de hotărâre să fie votat trebuiau 10 voturi pentru, valabil exprimate la un număr de 19 consilieri prezenți, ne-a declarat Fănică Bârlă. Alt consilier spune că în cazul de față au fost constatate multe ilegalități. S-a falsificat votul, s-a trimis către Prefectură votul dat pentru validarea votului secret, și mai mult, după ce au fost înștiințați de către mai mulți consilieri, despre greșeală sau abuz, președintele de ședință și secretara, la îndemnul primarului Constantin Toma au trimis adresa către Prefectura Buzău. Abuzul se pare că nu se oprește aici. În Palatul Comunal un parlamentar a făcut presiuni și intervenții asupra consilierilor locali în timpul ședinței, și mai mult, duminică prefectul a fost invitat la partid unde șeful P.S.D. i-a trasat sarcini directe cu privire la ceea ce trebuie să facă în acest caz.
Din experiența mea personală, consider că prefectul Carmen Ichim va respecta legea și va anula hotărârea de Consiliu Local, iar presiunile asupra domniei sale se vor lovi de un zid al profesionalismului și a omului care nu poate accepta așa ceva într-o societate sănătoasă. Presupunem că astfel de manifestări clinice trebuiesc stopate urgent și artizanii acestei afaceri trebuiesc scoși din joc imediat.
Ce spun ceilalți consilieri locali ?
revenim cu un material incendiar !

Be the first to comment

Leave a Reply