21 MARTIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PĂDURII

Ziua Internațională a Pădurii a fost trecută sub tăcere la Ministerul Mediului, dar și la Ministerul Apelor și Pădurilor. În Parlament, deputatul buzoian Sebastian Radu a ținut un discurs serios, iar Liviu Dragnea a abordat problema în cadrul unei conferințe de presă, arătând complicitatea și neputința autorităților publice de a stăvili jaful din pădurile patriei.
Organizația Națiunilor Unite a declarat în anul 2013 ziua de 21 martie – Ziua Internaţională a Pădurii, declinând o oportunitate de creștere a nivelului de conștientizare a societății privind rolul şi importanţa pădurilor în viața de zi cu zi. Scopul scontat este de a determina crearea şi întărirea angajamentului politic pentru realizarea gestionării durabile a pădurilor în toate țările lumii.

”Problema conservării diversităţii biologice constituie una din principalele preocupări ale omenirii. Pentru a ameliora situaţia ecologică la nivel global s-au constituit mai multe Convenţii Internaţionale, destinaţia cărora este de a dezvolta colaborarea şi, în consecinţă, de a asigura cu eforturi comune diminuarea, iar mai apoi stoparea procesului degradării mediului ambiant. Circa 300 milioane de oameni din întreaga lume trăiesc în păduri, iar vieţile a 1,6 miliarde de oameni sînt direct legate de păduri, dar prezintă și habitatul a aproape 80% din speciile de animale existente pe planeta noastră”, se arată într-un comunicat emis de Asociația Femeilor pentru Protecția Mediului și Dezvoltarea Durabilă.

Membrii Organizației ecologice, Agent Green și-au dat întâlnire în mijlocul pădurilor din Făgăraș, protestând încă odată față de jaful din țară.
”Celebrăm ziua internațională a pădurilor în Boia Mică, munții Făgăraș, poate cea mai sălbatică pădure intactă din Europa. Această pădure de paradis nu are niciun statut de protecție și este în iminent pericol de exploatare. Am adus aici oameni de știință precum profesorul doctor Hannes Knapp care a inițiat programul pentru includerea ultimelor păduri virgine în Patromoniul Mondial UNESCO, dar și cercetători de la Universitatea din Praga și echipa noastră din România, se arată într-un comunicat emis de Agent Green.”.

Be the first to comment

Leave a Reply