Pe un fond de instabilitate, primarul Constantin Toma îi cere demisia președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu din toate funcțiile publice și din partid

Supărat că n-a putut nici astăzi să-l schimbe pe Ionel Tescaru din funcție, Constantin Toma, primarul Buzăului și-a ieșit din minți. L-a acuzat pe directorul Companiei de Apă ca fiind șeful mafioților din județul Buzău, iar pe Neagu ca fiind sluga lui. Prins în iureșul revoltei, de mânuță cu avocatul Lucian Sălcuțan, Toma și-a vărsat amarul în fața ziariștilor făcând acuzații grave la adresa conducerii Consiliului Județean Buzău, a Companiei de Apă și la adresa conducerii A.D.I. Buzău 2008, ca făcând parte dintr-un grup mafiot.

 

Ce s-a întâmplat de fapt ?

După eșecul de ieri, când avocatul Lucian Sălcuțan și-a uitat  actele acasă și  nu a putut  demonstra în fața acționariatului calitatea de reprezentant al Primăriei Buzău în A.G.A. a Companiei de Apă, Constantin Toma  a încercat o altă șmecherie. Nu i-a dat procură legală avocatului Lucian Sălcuțan așa cum cere legea, ci a găsit de cuviință să trimită o salariată din cadrul primăriei să-și încerce norocul. Secretarul Adunării Generale a Acționarilor a Companiei de Apă nu i-a confirmat procura, pentru că era dată  cu încălcarea legii.  Georgeta Cristea, salariata împuternicită ilegal ,a fost însoțită de același Sălcuțan, care s-a ostenit și el cât a putut, dar tot n-a reușit săracul. Ședința s-a amânat pentru săptămâna viitoare, când primarul Constantin Toma va găsi un om chibzuit care să-i întocmească o procură legală, pentru un împuternicit de-al său.

Ce a făcut Toma ?

În loc să-l trimită acasă în șuturi pe scări pe avocatul Lucian Sălcuțan, primarul a ieșit fioros în fața presei și a însăilat o poveste lacrimogenă,  combinată cu insulte și amenințări dintre cele mai grave. Primul pe lista sa de spoială a fost președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu care a fost acuzat că face parte dintr-un grup mafiot, dar nu în poziție de șef, ci un fel de slugă a lui Tescaru. Ionel Tescaru ar fi șeful grupului mafiot care conduce familia italiană în Buzău. Ziariștii au fost o perioadă serioși, dar când au văzut că primarul intră într-un joc penibil l-au încercat cu întrebări tampon, de discernământ.  Primarul a  picat testul și se pare că mai toată audiența a fost de acord că au în față un om bolnav care trebuie ocrotit. L-au abandonat cu un gust amar.

Ce trebuia să facă Toma sau subordonații săi și nu au făcut ?

Împuternicitul în AGA la Compania de Apă trebuia să fie o persoană salariată a Primăriei Buzău care să prezinte o procură dată în CLM. Lucian Sălcuțan a primit procură în CLM, dar nu era salariat și astfel mandatul său de reprezentare nu era legal. Georgeta Cristea era salariatul primăriei, dar nu avea procură dată de CLM. Era foarte greu de înțeles pentru edil așa că a deschis ”Cutia Pandorei”.

Iată ce se arată într-un comunicat emis de Compania de Apă !

COMUNICAT DE PRESA

06.02.2017

Pentru corecta informare a opiniei publice, va transmitem fara comentarii, prevederile netrunchiate ale Ordonantei 26/2013, modificate prin Ordonanta  53/2016, prevederi invocate in cadrul discutiilor publice referitoare la subiectul sedintelor Adunarii Generale a Actionarilor Companiei de Apa S.A. Buzau:

Art. 14, alin. (11) În exercitarea calităţii de acţionar la societăţile la care deţin direct sau indirect o participaţie unică sau majoritară, statul şi unităţile administrativ-teritoriale acordă mandate cu titlu gratuit reprezentanţilor săi în adunările generale ale acţionarilor acestor societăţi. Aceste mandate se aduc la îndeplinire ca sarcină de serviciu şi pe baza atribuţiilor stabilite conform fişei postului.”

 

BIROUL DE PRESA

revenim

 

Be the first to comment

Leave a Reply