Luni şi marţi, şcolile vor fi închise, în schimb, creşele au porţile deschise

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât în ședința din 07 ianuarie 2017, închiderea cursurilor în unitățile de învățământ din tot Județul Buzău în perioada 9-10 ianuarie 2017, datorită emiterii de către ANM a atenționării meteorologice COD GALBEN de vreme geroasă”, declară într-un comunicat şefa I.S.J Buzău, Florina Stoian.

În schimb, luni şi marţi, creşele îşi aşteaptă copiii, veste bună pentru părinţii care nu au cu cine să-i lase acasă. Decizia a fost luată duminică, la nivelul Primăriei Buzău, în subordinea căreia se află aceste unităţi şcolare.

“Creşele din municipiul Buzău vor fi deschise luni şi marţi, când grădiniţele şi şcolile sunt închise, pentru ca părinţii care merg la serviciu să îşi poată lăsa copiii acolo”, a anunţat primarul oraşului, Constantin Toma.

“Decizia ca toate creşele din municipiul Buzău să fie deschise luni şi marţi, când nu se vor face cursuri, a fost luată în urma unor discuţii cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ”, a mai adăugat duminică, primarul Constantin Toma.

”După cum ştiţi, după viscolul ce a lovit zona noastră, dar care nu a generat probleme deosebite pe raza oraşului, în următoarele zile municipiul Buzău se va confrunta cu un cod roşu de ger. Ca urmare, am decis ca toate unităţile de învăţământ – de la grădiniţe, la şcoli şi licee – să rămână închise în zilele de luni 9 ianuarie şi marţi 10 ianuarie. Ulterior, vom analiza situaţia în funcţie de evoluţia prognozei meteo. Pe de altă parte, după discuţii cu reprezentanţii lor, am hotărât ca, luni şi marţi, creşele să rămână deschise, tocmai pentru a permite părinţilor să aibă unde să-şi lase copiii pe perioada în care ei vor fi la serviciu”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. 

Be the first to comment

Leave a Reply