Transparență totală la drujbarul austriac, Holzindustrie Schweighofer

Proiectul TimFlow Wood Tracking, dezvoltat de Holzindustrie Schweighofer, revoluționează controlul legalității transporturilor de material lemnos

Sistemul presupune dotarea fiecărui transport cu un dispozitiv GPS care, folosind acoperirea rețelei mobile a Vodafone România, înregistrează traseul exact al încărcăturii, din pădure până la poarta fabricii. Baza de date națională SUMAL Wood Tracking înregistrează în momentul de față numărul Avizului de însoțire a mărfii, numerele de înmatriculare, volumul și caracteristicile materialului lemnos transportat, precum și originea și destinația lotului, dar nu există garanții că încărcătura nu este modificată pe parcurs. Aplicația TimFlow se conectează atât cu dispozitivul GPS cât și cu sistemul SUMAL și poate așadar genera rapoarte complete, inclusiv în privința rutei exacte parcurse de fiecare camion, cu fiecare punct de oprire sau staționare, precum și imagini cu materialul lemnos care permit identificarea precisă a celor mai mici diferențe față de cantitățile înregistrate în SUMAL.

Transporturile care nu urmează rutele normale, care nu pot explica fiecare punct de încărcare, oprire sau deviere de la traseu, sau ale căror parametri nu corespund imaginilor înregistrate vor fi refuzate. Mai mult, sistemul este complet transparent și permite organizațiilor și altor factori interesați să verifice transporturile chestionabile.

Fără comentarii !

Be the first to comment

Leave a Reply