Patrick Terry Hourihan, JASPERS: “POS Mediu a fost un real succes în județul Buzău”

Compania de Apa S.A. Buzau a organizat vineri, 18 noiembrie 2016, receptia amplelor investitii (in valoare de peste 85 de milioane de euro) realizate in sistemul de alimentare cu apa si in sistemul de canalizare din judetul Buzau prin Programul Operational Sectorial „Mediu”. La receptia organizata la Statia de Tratare a Apei Potabile de la Sursa Sud „Dragaica”, din municipiul Buzau, au participat reprezentanti ai tuturor institutiilor care au lucrat la implementarea proiectului: Guvernul Romaniei, prin dl. director general Catalin Gheran, din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Autoritatea de Management POS Mediu, prin doamna director Oana Arat, JASPERS, partenerul oficial al Comisiei Europene, reprezentat de doamna Doina Frant si de dl. Patrick Terry Hourihan, BERD, prin doamna director Venera Vlad, Directia Regionala Infrastructura Galati, prin doamna director Silvia Buhlea, ANRSC, Consiliul Judetean Buzau, prin dl presedinte Petre Emanuil Neagu, ADI Buzau 2008, majoritatea unitatilor administrativ-teritoriale, reprezentate la nivel de primar, sefi ai institutiilor deconcentrate buzoiene.

 Reprezentantii institutiilor guvernamentale, europene si cei ai bancii finantatoare au felicitat echipa de implementare de la Buzau pentru finalizarea fara corectii financiare majore atat a programului ISPA, cat si a investitiilor din POS Mediu, fapt ce constituie o premiera nationala. Atat acestia, cat si autoritatile locale, reprezentate de dl. presedinte Petre Emanoil Neagu, si-au exprimat disponibilitatea si sprijinul pentru a continua, impreuna cu echipa Operatorului Regional buzoian, implementarea investitiilor ce vor fi finantate prin Programul Operational Infrastructura Mare. Reprezentantul JASPERS, care gireaza parteneriatul de asistenta tehnica intre trei membri (Comisia Europeana, BEI si BERD), a apreciat, in discursul sau, modul in care au fost implementate de catre Compania de Apa Buzau investitiile finantate prin POS Mediu, afirmand ca ”POS Mediu a fost un real success in judetul Buzau” si ca, pentru ca facilitatile de apa si canalizare la standarde europene sa ajunga la toti beneficiarii, activitatea de implementare a investitiilor finantate de Uniunea Eurpeana trebuie sa continue.

Compania de Apa S.A. Buzau multumeste tuturor partenerilor sai institutionali pentru cooperare si pentru contributiile aduse la finalizarea cu succes a investitiilor din cadrul POS Mediu. Contam si pe viitor pe buna coordonare interinstitutionala, pentru a extinde sistemul de alimentare cu apa si de canalizare in restul judetului nostru, prin intermediul fondurilor nerambursabile aferente Programului Operational Infrastructura Mare.

Be the first to comment

Leave a Reply