11.09.2016 COMUNICAT DE PRESĂ Plângere penală la DNA împotriva primarului Constantin Toma

 

Compania de Apă S.A. Buzău a depus, la Direcția Națională Anticorupție, plângere penală împotriva primarului Municipiului Buzău și a celor care, alături de acesta, pun în pericol, prin acțiuni ilegale și abuz, finanțarea investițiilor în valoare totală de peste 300 milioane de euro, destinate lucrărilor de modernizare și extindere a rețelei de apă din Buzău.

Autoritățile române și cele europene, inclusiv cele care finanțează aceste lucrări, sunt la curent cu acțiunile ilegale ale primarului Constantin Toma. Mai mult decât atât, Instituția Prefectului – Buzău a avertizat, încă de la debutul seriei de hotărâri ilegale ale Consiliului Local privind modificarea actului constitutiv al Companiei de Apă, că va ataca în instanță această inițiativă ilegală.

Ministerul Fondurilor Europene a avertizat, în documente oficiale, în legătură cu efectele dezastruoase ale acestor modificări. Stadiul acestor demersuri ilegale a fost prezentat și la Bruxelles, oficialilor Comisiei Europene, dar și către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare – principalii finanțatori ai proiectelor în valoare de peste 300 de milioane de euro, dintre care deja au fost cheltuite peste 100 de milioane de euro.

Folosirea acestor sume este deja în pericol de sistare și chiar de returnare, cu penalități, dacă demersurile ilegale și abuzive ale primarului Buzăului, prin încălcarea angajamentelor asumate de administrația locală  în relația cu finanțatorii, vor fi puse în practică.

În condițiile în care ilegalitățile nu doar că nu se opresc, dar continuă, printr-o nouă convocare a Consilului Local, pentru data de marți, 13 septembrie a.c., pe ordinea de zi anunțată figurând din nou modificarea actului constitutiv al Companiei de Apă, precum și alte ingerințe ilegale în activitatea societății, ne exprimăm convingerea că doar intervenția fermă a instituțiilor statului român, care veghează la respectarea legii, va împiedica la timp pierderile ireparabile pe care aceste abuzuri le pot genera.

 

BIROUL DE PRESĂ

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply