24 august 2016 INFORMARE DE PRESĂ

 

Ref: nereguli constatate de Corpul de Control al Ministerului Mediului, Apelor si Pădurilor în derularea proiectului ELSYS

În urma unei analize interne, Corpul de Control al Ministrului a constatat importante nereguli cu privire la modul de achiziție, dezvoltare, exploatare precum și la recepția echipamentelor și a programelor informatice proiectului LIFE10/ENV/RO726 ”Stabilirea unui sistem electronic pentru schimbul de date privind transferurile de deșeuri” (acronym LIFE = ELSYS).

 Acordul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în urmă cu 5 ani (27 septembrie 2011) între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice de la acea vreme și Comisia Europeană. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.198.926 Euro, 50% din costuri fiind suportate de CE iar restul sumei din bugetul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice în calitate de beneficiar coordonator pentru achizițiile care intră în sarcina M.M.S.C. Prin proiect, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice împreună cu un consultant român cu personalitate juridică, partener în proiect, a dezvoltat sistemul ELSYS ca soluție digitală la Regulamentul 1013/2006 privind înregistrarea datelor și instrumentarea notificărilor în cazul transferurilor internaționale de deșeuri. Ca urmare a constatărilor Corpului de Control MMAP, au fost sesizate instituțiile abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice.

DIRECȚIA DE COMUNICARE, TRANSPARENȚĂ ȘI IT

Be the first to comment

Leave a Reply