INFORMARE DE PRESĂ Dezbatere publică “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” Buzău, 15 iulie 2016

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează vineri15 iuliela Buzăuo dezbatere publică care va avea ca temă analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării, precum și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

Dezbaterea face parte campania 2016 a proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, și se va desfășura la Consiliul Județean Buzău, Sala de ședințe, între orele 10-17.

Evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Buzău. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

Sunt invitați să participe reprezentanții instituțiilor mass-media locale.

Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Buzău la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi.

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a finanțat în județul Buzău două investiții care sunt finalizate în prezent – platformele comunale de depozitare pentru gunoi de grajd de la Vernești și Balta Albă, împreună cu echipamentul necesar – încărcătoare frontale, tractoare cu remorcă, cisterne vidanjă, mașini de împrăștiat gunoi – și europubele, în valoare de 1,2 milioane de lei prima, respectiv 4,1 milioane de lei cea de-a doua.

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a efectuat în județul Buzău plantarea de perdele forestiere de protecție (99.775 de puieți de salcâm şi ulm de Turkestan) în localitățile Verneşti, Balta Albă, Puieşti, Gălbinaşi.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.

Pentru mai multe informații despre proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, vă rugăm să accesați:

www.inpcp.ro,

www.inpcp-campanie.ro

www.blog.inpcp-campanie.ro

http://www.facebook.com/CampaniaImpotrivaPoluariiCuNutrienti

Be the first to comment

Leave a Reply