Stația- Pilot a Consiliului Județean Buzău și-a atins obiectivele !

Educația constructorilor și a generatorilor de deșeuri din construcții reprezintă un deziderat împlinit

 

Ca urmare a aprobării regulamentului de salubrizare la nivelului municipiului Buzău în anul 2015, societățile de salubrizare, în special RER  Ecologic Service Buzău, colectează deșeurile din construcții și demolări, și le predă Stației- Pilot din Vernești, a societății Domenii Prest Serv S.R.L., pentru eliminarea lor.

S.C. Domenii Prest Serv S.R.L Buzău,societate ce aparține Consiliului Județean Buzău, gestionează la nivelul comunei Vernești o Stație- Pilot de concasare construită prin fonduri europene și are drept scop distrugerea deșeurilor din construcții și asimilarea lor în material de construcții pentru utilizatori. Normele europene prevăd ca în procesul de construcție un procent semnificativ să fie constituit din deșeuri, fapt ce determină o aliniere a normelor de producție naționale la aceste normative.

Prin înființarea Stației- Pilot de la Vernești, administratorul S.C. Domenii Prest Serv S.L.R., Vasile Alecu, a reușit să disciplineze piața construcțiilor din Buzău, să orienteze agenții economici care își desfășoară activitatea în acest domeniu către utilizarea unor norme de conduită ecologică în activitatea lor. Anul 2015 a constituit anul de vârf al activității de promovare și de educare a utilizatorilor și generatorilor de deșeuri din construcții, atingând astfel obiectivul principal al activității acestei societăți, acela de educație ecologică.  

Be the first to comment

Leave a Reply