Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor la cea de-a patra întâlnire a Comisiei Mixte Trilaterală RO-MD-UA, în Ucraina

 Delegația Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, condusă de Viorel LASCU, secretar de stat, a participat, în perioada 23-24 martie 2016, la cea de-a patra întâlnire trilaterală România-MoldovaUcraina de la Odessa, care a avut ca temă semnarea Protocolului reuniunii de către Partea română. România a avut intervenții/poziții în cadrul acestei reuniuni cu privire la: rezultatele hotărârilor celei de-a treia reuniuni a Comisiei Mixte Trilaterale din mai 2015; proiectele comune în domeniul protecției mediului în zona Deltei Dunării și a Prutului de Jos; analizarea modificării și completării Acordului dintre ministerele mediului celor trei țări menționate anterior în vederea constituirii Consiliului de Coordonare Comun pentru Rezervația Biosferei Transfrontalieră.

 În cadrul discuției sa propus ca până în luna iulie 2016 să se realizeze un grup de lucru cu specialiști în probleme de monitoring, urmând a se finaliza Anexa I și Anexa II ale Convenției de la Berna. În urma analizei rezultatelor monitorizărilor se va putea propune discutarea oportunității închiderii dosarului Bâstroe, din partea României. Comisia Mixtă Trilaterală este creată în baza Acordului dintre Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România, Ministerul Mediului și Amenajării Teritoriale din Republica Moldova și Ministerul Mediului și Resurselor Naturale din Ucraina privind cooperarea în zona formată din ariile naturale protejate ale Deltei Dunării și Prutului de Jos, semnat la București, la 5 iunie 2000. Principalele atribuții ale acestei Comisii Mixte Trilaterale sunt, printre altele: de a analiza și de a identifica soluții privind ariile naturale protejate din zona Deltei Dunării și a Prutului de Jos, de a armoniza metodele de management ale acestora și de a dezvolta proiecte și planuri de acțiune în vederea realizării unui plan de management comun.

 

Be the first to comment

Leave a Reply