Ce promite ministrul Mediului ? Împăduriri și curățenie la ROMSILVA

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer a înțeles imediat că problema defrișărilor ilegale poate fi rezolvată foarte repede. Primul obiectiv este acela de a împăduri zonele defrișate. Următorul, de a reglementa defrișările și de a distruge mafia din jurul ROMSILVA. Se pare că obiectivele propuse sunt atinse pas cu pas, astfel încât în loc de acuzații și văicăreală, lucrurile să intre pe un făgaș normal în acest domeniu. Modul în care își face treaba Cristiana Pașca Palmer este sugestiv surprins într-un material postat pe Facebook de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Redăm materialul:

”Prima mea oprire astăzi a fost în situl Natura 2000 din Munții Făgăras pentru a vedea la fața locului o zonă de păduri tăiate la ras. Am dorit să fac acest lucru pentru a vedea cu ochii mei, în teren, impactul acestei problematici de interes național și nu doar să citesc despre ele în rapoarte ministeriale. Zona pe care am vizitat-o cuprinde 2000 de ha de pădure tăiate ilegal în perioada 2004-2010. Chiar dacă ceea ce am văzut e dureros, m-am bucurat să aflu de la ghidul nostru cum un proiect de reconstrucție ecologică derulat împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor își arată deja rezultatele: peste 400 de ha reîmpădurite. Acest model dă speranța că poate fi replicat și în alte zone din țară care se confruntă cu probleme similare”.

Ministrul Mediului s-a gândit în primul rând la mediul înconjurător, la refacerea imediată a acestuia și nu s-a lansat într-o campanie de acuzații fără niciun rezultat, așa cum au procedat ani la rând foștii miniștri, dar munții au rămas tot golași. Împădurirea terenurilor defrișate și o curățenie generală la Romsilva sunt soluțiile pe care, cu puțin efort, ministrul mediului le poate implementa din acest an cu efecte benefice pe termen lung.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply