Proiect de educaţie ecologică implementat de primarul Sorin Munteanu la Poşta Cîlnău

 

 

Ales în fruntea comunităţii datorită calităţilor sale manageriale, primarul Sorin Munteanu a implementat cu succes un amplu proiect de gestionare a deşeurilor la nivelul localităţii. Din resursele proprii ale comunei, a achiziţionat utilaje pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere din gospodării, rezolvând una dintre problemele stringente ale comunităţii.

 

„A fost foarte greu, spune primarul Sorin Munteanu, pentru că, în primul rând, a trebuit să ducem o muncă de conştientizare a cetăţenilor pentru a se implica în acest proiect.” Nici partea financiară, simbolică, nu a fost acceptată uşor de către cetăţenii comunei. În acest sens, primarul Sorin Munteanu a dat în folosinţă fiecărei gospodării câte o pubelă pentru colectarea gunoiului menajer. Taxa lunară de numai 5 lei a fost introdusă în obligaţiile de plată ale contribuabililor şi, astfel, problema a fost rezolvată. Comunitatea se poate mândri acum cu o comună curată şi un serviciu public de salubrizare care funcţionează ireproşabil. Calităţile manageriale ale primarului Sorin Munteanu nu se opresc aici. Are în derulare un proiect de asfaltare a drumurilor comunale în valoare de aproximativ 25 milioane de RON, prin care vor fi asfaltate toate drumurile din comună.

 

„În comuna Poşta Cîlnău aerul era irespirabil !”

 

Comuna Poşta Cîlnău a fost teatrul unor operaţiuni de poluare exercitate de doi agenţi economici care au făcut aerul irespirabil în această localitate. Cu acordul unor personaje influente, cei doi agenţi economici şi-au permis să transforme comuna într-o veritabilă groapă de gunoi. Cu un simţ civic desăvârşit, primarul Sorin Munteanu a căutat să stopeze aceste ilegalităţi, iar dragostea pentru semenii săi şi pentru localitatea sa l-a determinat să se implice necondiţionat. Se poate spune că a reuşit. A redat comunităţii o localitate curată, a stopat fărădelegile şi s-a confirmat în fruntea cetăţenilor ca un adevărat vector de modernitate. Proiectul de asfaltare a drumurilor din Poşta Cîlnău, derulat în prezent în comună, îi oferă posibilitatea primarului Sorin Munteanu perspectiva de a deschide cu onoare poarta de intrare în localitate a investitorilor şi reprezintă o carte de vizită pentru cei care tranzitează zilnic localitatea.

 ( revenim ) 

Be the first to comment

Leave a Reply