INFORMARE DE PRESĂ

 

5 IUNIE 2015 – Ziua Mondială a Mediului

Ziua  Mondială a Mediului,  sărbătorită în fiecare an în data de 5 iunie, readuce în atenţia publicului problemele legate de protecţia mediului înconjurător.Aniversarea acestei zile a fost stabilită în anul 1972, în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Sloganul de anul acesta este: „7 miliarde de vise. O singura planetă. Consumă cu grijă”.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă, în fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului şi reprezintă un îndemn de a acţiona unitar pentru  utilizarea durabilă a patrimoniului natural.

Cu acest prilej vor avea loc acţiuni de educaţie pentru mediu în cadrul acordurilor de colaborare încheiate cu A.P.M. Buzău cu şcolile buzoiene. Elevii şi cadrele didactice din aceste unităţi şcolare vor participa la acţiuni  de colectare a deşeurilor reciclabile, vor organiza concursuri de afişe, de desene sau de referate,  expoziţii cu lucrari realizate din materiale reciclabile/refolosibile, parade ale costumelor realizate din deşeuri reciclabile, întreceri sportive.

Joi, 4 iunie, ora 09,00, vor veni în vizită, la sediul A.P.M. Buzău, 60 de copii de la Grădiniţa cu Program Normal “Piticot”. Vineri, 5 iunie ora 09,30, va avea loc o paradă a costumelor din material reciclabile la Grădiniţa cu Program Normal nr. 3, la ora 10,30 va avea loc o acţiune de colectare a deşeurilor reciclabile la Şcoala „Înv. Clemenţa Beşchea” din loc. Căpăţâneşti, iar la ora 11,00, la Liceul Pedagogic „Spiru C. Haret”,va avea loc  festivitatea de premiere unui concurs judeţean de desene, picturi, colaje şi origami.

                                             

 

Director Executiv

  Ionuţ Sorin APOSTU

Be the first to comment

Leave a Reply