Cei care au încălcat legea vor plăti

Gratiela Gavrilescuministrul Mediului, a declarat duminica, dupa ce Guvernul a sesizat DNA in legatura cu defrisarile de paduri, ca scopul final al actiunilor este ca „taierile ilegale in Romania sa se sisteze”.

Guvernul sesizeaza DNA in legatura cu defrisarile de paduri – 52 posibile fapte de natura penala
„Consider ca institutiile statului abilitate trebuie sa ia act de acest raport si sa se conformeze si sa puna autoritatea la dispozitia oricarui cetatean”, a declarat ministrul duminica la B1 TV, mentionand ca „orice persoana, indiferent ca e publica sau fizica sau are o societate si incalca legea” va plati pentru faptele sale.
„Suntem foarte hotarati sa mergem in control pana la capat”, a mai spus ministrul. „Cei care au incalcat legea vor plati, pentru ca de avutia nationala nu are nimeni dreptul sa-si bata joc”, a mai mentionat Gratiela Gavrilescu.

Aceasta a mai spus ca s-a facut deja o hartie catre prim procurorul Romaniei, pentru control amanuntit.

Guvernul sesizeaza DNA in legatura cu defrisarile de paduri, acuzand 52 de fapte posibil de natura penala.
Dupa protestele de sambata, din toata tara, legate de despaduririle ilegale care au loc in Romania din 1989, Guvernul a facut publica, duminica, sinteza rapoartelor Corpului de Control al primului ministru, referitor la verificarile privind valorificarea produselor fondului forestier.
Astfel, conform unor documente facute publice de Guvern, s-au facut verificari la directiile silvice din judetele Bistrita-Nasaud, Maramures, Mehedinti, Neamt si Suceava, pentru perioada 16.03.2009 – 31.12.2012.
In urma verificarilor, au fost constatate nereguli si incalcari ale dispozitiilor legale.
Potrivit documentelor, au rezultat indicii privind savarsirea unui numar de 52 de posibile fapte de natura penala. In raport se reclama defrisarile ilegale din tara, angajatii de la Romsilva si firmele implicate in traficul fondului forestier fiind acuzati de abuz in serviciu, fals in acte, fals in declaratii si fals intelectual.
Sambata, au avut proteste in mai multe orase din tara, dar si in strainatate, legat de defrisarile ilegale care au loc in Romania.
A.S. 

Be the first to comment

Leave a Reply