Derapaje majore la RER Ecologic Service Buzău

Societatea de salubrizare din Buzău, RER Ecologic Service are o mare problemă de management şi de comunicare. Buzoienii sunt disperaţi şi se pare, că la nivelul conducerii, doleanţele lor nu sunt auzite.

 Aceştia se plâng că în ziua în care se colectează gunoiul menajer de pe stradă au ajuns în situaţia de a cere liber de la serviciu, pentru a se putea descotorosi de gunoaie. Pare o problemă inventată sau reproşuri neîntemeiate la prima vedere, dar nu este deloc aşa. Să ne explicăm, poate aşa vor auzi şi cei de la RER Ecologic Service din Buzău, dar şi cei din Capitală, pentru că sunt prietenii noştri pe Facebook.

Fiecare stradă din municipiul Buzău are alocată o zi pentru colectarea gunoiului. Pentru acest final, fiecare abonat la serviciile de salubrizare se scoală cu noaptea în cap să scoată gunoiul la stradă. Unii au pubele, dar cei mai mulţi scot gunoiul în saci menajeri. Nimeni nu ştie la ce oră va trece maşina de gunoi, chiar dacă acest serviciu se efectuează de zeci de ani. Nimeni de la RER nu poate comunica clar că între orele x şi y va trece maşina de gunoi. Ar trebui să fie un lucru cert, cu o aproximaţie de cel mult o oră. Numai că pe străzile Buzăului nu se întâmplă aşa ceva. Maşina de gunoi ori trece la cinci noaptea, ori trece la şapte, ori la opt, ori la cinci după-amiaza. Câteodată nu mai trece deloc. Dacă la tomberoanele publice de la blocuri situaţia nu este aşa vizibilă, şi doar gunoaiele de lângă tomberoane indică faptul că nu s-a mai ridicat gunoiul, la case situaţia este dramatică. Stau trotuarele blocate de pubele şi de saci de gunoi din zorii zilei şi până seara târziu, până se învretnicesc cei de la RER să ridice gunoiul. Nu ar fi nimic, dar maidanezii au învăţat hatârul celor de la salubrizare şi rup sacii menajeri împrăştiind gunoaiele pe trotuare şi pe străzi. O bătaie de joc! Sperăm că cei care s-au deranjat să vină la Buzău să implementeze noi metode de colectare selectivă a deşeurilor să facă un pustiu de bine pentru buzoieni să schimbe ceva şi pe aici. Noi am auzit strigătul buzoienilor şi nu vom precupeţi niciun efort ca situaţia să fie adusă la cunoştinţa forurilor superioare a acestei societăţi, de altfel destul de onorabilă. La cererea cetăţenilor încercăm să aflăm cam care este părerea directorului general al RER Recuperare Ecologică și Reciclare, Radu Merica, președintele al Consiliului de Administrație al  RER ECOLOGIC SERVICE Buzău SA. 

Be the first to comment

Leave a Reply