PERCHEZIȚII la Agenția de Protecție a Mediului Alba, într-un dosar de corupție. Mihaela Dehelean, audiată 5 ORE de procurorii DNA

Procurorii DNA au făcut două percheziţii, miercuri dimineaţa, în Alba Iulia, în legătură cu un dosar de corupţie. Una dintre cele două locaţii vizate de DNA a fost sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, de unde au ridicat documente, iar directorul Mihaela Mih-Dehelean a fost chemată la audieri. Social-democrata Mihaela Mih-Dehelean, fost vicepreşedinte al PSD Alba, a preluat conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Alba în august 2012.

 

După 5 ore de audieri, directorul APM Alba a părăsit sediul DNA. Ancheta ar avea legătură cu autorizaţia de mediu eliberată în 23 iulie 2014 către Cupru Min SA Abrud, pentru desfăşurarea activităţii extracţia altor minereuri metalifere neferoase, pentru obiectivul minier Roşia Poieni.

În această cauză, va mai fi audiată şi Doina Bărbat, şefa Serviciului Avize, acorduri, autorizaţii și ing.Alexandra Ristin, care a lucrat la acest dosar de-a lungul anilor.

mihaela dehelean„Se fac niște verificări în legătură cu autorizația de la Cuprumin. Am semnat-o acum o săptămână și consider că s-a făcut în conformitate cu legea. Se fac cercetări în dosarul Cuprumin. Cei de la DNA au ridicat proiectul privind Cuprumin, toată procedura de reglementare, toate etapele din 2011 de când au depus cererea și până în prezent, când a fost semnată autorizația. Urmează să fie audiați cei care au lucrat la acest dosar, specialiștii. Nu suspectează, vor să facă cercetări dacă totul s-a făcut corect. Nu au reclamații. Vor să cerceteze acest dosar de la Cuprumin.

Am dat această declarație ca să nu aveți suspiciuni cu venirea mea aici (sediul DNA – n.r). Este vorba despre Cuprumin, se fac cercetări și vedem. O să fie audiați specialiști.

Va fi audiată și doamna Bărbat, șefa Serviciului Avize, acorduri, autorizaţii și doamna Ristin, care a lucrat la acest dosar de-a lungul anilor. Specialiștii își vor spune cuvântul și gata”, a declarat la ieșirea de la audieri Mihaela Mih – Dehelean.

Alba24.ro

Be the first to comment

Leave a Reply