De ce o revistă de mediu

 

Oana Popiţiu

Poate că vă întrebați de ce o revistă de mediu? În contextul unei crize politice și economice, de ce problematica mediului ne preocupă atât de mult? Cu toate acestea, în ultima vreme specialiștii din întreaga lume vorbesc despre amenințarea schimbărilor climatice. Încălzirea globală este tot mai des întâlnită în discursul autorităților, însă cei mai mulți nu înțeleg complexitatea acestei problematici. Sunt puțini cei care știu că atât sistemul natural, cât și cel socio-economic sunt sensibile la schimbările climei.

 

De aceea, am creat Revista VERDE. Pentru o mai bună informare și pentru schimbarea mentalităților. Revista VERDE își propune să trezească spiritul ECO, să inițieze, să formeze și mai presus de toate să informeze. De ce o revistă de mediu? Pentru că putem evita posibile catastrofe prin cunoaștere, prin schimbarea comportamentelor și atitudinilor. Pentru că împreună cu noi, colectivul Revista VERDE, veți învăța cum să trăiți mai bine, cum să consumați  responsabil, să mâncați ECO, să vă îmbrăcați ECO.

Acesta este dezideratul publicației noastre. Să clarifice acolo unde există lacune. Revista VERDE vă va învăța cum să economisiți bani, dar și cum să atrageți bani europeni. O revistă de mediu explică ce înseamnă Programul „Casa Verde”, Programul „Rabla”, ce să faci ca să asiguri energie din resurse regenerabile, cum să reciclezi și de ce să reciclezi.

De ce o revistă de mediu? Pentru că vulnerabilitățile României la schimbările climatice trebuie integrate, așa cum preciza ministrul Mediului, Rovana Plumb, în strategii sectoriale – economie, agricultură, silvicultură, managementul resurselor de apă, gestionarea deșeurilor. Revista VERDE va informa cu privire la aceste aspecte, deosebit de importante.

De ce o revistă de mediu? Pentru că împreună cu Revista VERDE veți pătrunde tainele unei noi discipline: ECOLOGIA. Numai așa veți înțelege rolul important pe care îl are eco-educația și promovarea unui stil de viață sănătos.

De ce o revistă de mediu? Pentru că Uniunea Europeană impune un comportament responsabil față de mediu, iar România trebuie să atragă fonduri prin POS Mediu. România trebuie să finalizeze lucrările de construcție a infrastructurii de apă în toate județele din țară. România trebuie să finalizeze infrastructura de colectare și gestionare a deșeurilor.

De ce o revistă de mediu? Pentru că sunt prea multe controverse legate de exploatarea resurselor. Specialiștii intervievați de Revista VERDE vor explica ce înseamnă exploatarea la Roșia Montană, ce înseamnă exploatarea gazelor de șist, care sunt pericolele, ce riscuri există și ce beneficii va avea România.

De aceea avem nevoie de o revistă de mediu. Pentru că numai așa putem înțelege ce înseamnă o exploatare deșteaptă a resurselor.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply